Začala si chudnúť ak hej tu je rada!
Skvelá 3-fázová diéta.
Ráno
Vitamíny a ranný šport Ovocné raňajky zabezpečia telu nízkoenergetický príjem s dostatkom výživných látok, naštartujú trávenie a detoxikujú bunky. Doprajte si aj 500 g sezónneho ovocia so 100 g nízkotučného jogurtu. Ľahký vytrvalostný tréning (optimálne by bolo 30 minút chôdze) naštartuje spaľovanie kilojoulov.
Obed: Nasycovač a siesta
Najlepšie je 200 g ryže varenej v zeleninovom vývare alebo zmiešanej s 6 až 7 polievkovými lyžicami jablkovej kaše. Chutí skvelo, odvodňuje a má to presne 840 kJ! Ako osviežovač pre mozog a nervy vám potom dobre padne 15 minút svižnej prechádzky.
Večer
Minerálne látky a gymnastika 500 g zeleniny – či už dusenej, s olejovo-octovým nálevom alebo vyvarenej a roztlačenej. Zelenina obsahuje veľa minerálnych látok, ktoré upokojujú telo a odbúravajú škodliviny. Predtým je potrebné zahriať svaly 45-minútovou gymnastikou.
Počas celého dňa: Voda a spol.
Jedy, ktoré sa uvoľňujú z buniek, potrebujú aj transport, ktorý im uľahčujú tekutiny. Látková premena potrebuje 2 až 3 litre. Ideálne sú minerálky, sladené bylinkové a ovocné čaje, ktoré sú bez kilojoulov. Ruky preč od alkoholu a kávy!
2. Fáza chudnutia
Vstup ste zvládli, teraz si smiete dopriať 3 dni a tešiť sa pri vážení: kilá už smerujú k vašej vysnívanej hmotnosti.
Ráno
Čučoriedkový jogurt
Na 1 porciu 2 PL jablkového kompótu (v pohári) uvarte so 100 g mrazených čučoriedok, trochu oslaďte. 2 PL ovsených vločiek, polovicu ČL mandľových lupienkov a 125 g smotanového jogurtu – to všetko naukladajte do pohára.
1 008 kJ; 8 g tuku
Obed
Ľahké zapekané cestoviny à la Carbonara
Na porciu 60 g špagiet poduste vo vriacej slanej vode. 50 g šunky na varenie nakrájajte na prúžky, rozrežte napoly 4 kokteilové paradajky. Oboje v jednej nádobe zmiešajte s odkvapkanými špagetami a 50 g mrazeného hrášku. 1 vajce, 60 ml rastlinnej smotany, soľ, korenie a trochu muškátového korenia rozšľahajte. Všetko vylejte do zapekacej formy, roztrúste navrch 1 polievkovú lyžicu strúhaného parmezánu a pečte pri 175 stupňoch asi 35 minút.
1 932 kJ; 15 g tuku
Bylinkový morský ostriež na červenej šošovici
Na 1 porciu 20 g póru nakrájaného na jemné krúžky opražte v 5 g polotučného masla. 50 g červenej šošovice, 100 ml vývaru, smiete pridať 50 ml rastlinnej smotany, asi 12 minút slabo varte. 150 g morského ostrieža ochuťte soľou, čiernym korením, citrónom a bylinkami a poduste v 2 polievkových lyžiciach vývaru. Šošovicu ochutnajte, prípadne dochuťte zázvorom, a rybu položte navrch.
1 428 kJ; 7 g tuku
Večera
Ananásovo-syrový šalát
Na 1 porciu umyte 80 g ľadového šalátu a pokrájajte na asi prst široké prúžky. 1/2 červenej papriky, 85 g ananásových krúžkov (z konzervy) a 25 g nízkotučného syra gouda alebo ementál nakrájajte na kocky. Pridajte 50 g kyslej smotany, mierne oslaďte alebo pridajte jemne pikantnú horčicu, 1 ČL ananásovej šťavy, soľ, korenie a nasekaný petržlen. Zmiešajte s paprikou, ananásom a so syrom, podávajte s nakrájaným šalátom.
966 kJ; 10 g tuku
Cibuľová polievka
Na 1 porciu olúpte 2 cibule, nakrájajte na jemné krúžky a opražte na 1 ČL oleja. Zalejte 200 ml zeleninového vývaru. Ochuťte soľou a korením a dajte do ohňovzdornej šálky. Plátok hriankového chleba prikryte plátkom nízkotučného taveného syra a krátko gratinujte v rozohriatej rúre.
882 kJ; 12 g tuku
3. Spevňovacia fáza
Zvládnuté! Raňajky a večera síce v posledných troch diétnych dňoch prebiehajú podľa vzoru z fázy chudnutia, ale obed je už o čosi výdatnejší. Látková premena si tak môže opäť zvyknúť na normálnu stravu a u vás sa neobjaví žiadny jojo efekt. A tak to aj ostane, ak použijete aj v budúcnosti tento návod.
Obed
Plnená morčacia roláda
Na 1 porciu k 2 tenkým morčacím rezňom (každý asi 100 g) pridajte ku každému 1 plátok surovej šunky, šalviu a 1/2 záhradného póru. Zrolujte, nechajte asi 5minút opiecť na 1 lyžičke oleja. Potom opražte 100 g hríbov. Pridajte 1 čajovú lyžičku bieleho balzamového octu, 150 ml vývaru a zamiešajte. Príloha: 20 g zeleniny a zemiakov.
2 457kJ; 21 g tuku
Šúľance s bylinkami a vajcom
Na 1 porciu 200 g šúľancov, 200 g šampiňónových plátkov, 1 paradajku nakrájanú na kocky a 25 g slaniny nakrájanej na kocky opražte dozlatista na 1 čajovej lyžičke oleja. Zmiešajte 1 vajce, trochu soli a korenia a 1 čajovú lyžičku mrazených byliniek. Zalejte a nechajte stuhnúť.
2 142 kJ; 30 g tuku
Musíš to vyskúšať!